retraite

Eigentijdse onthaasten, ont-moeten en ontspannen in klooster 

Een weekend van stilte en bezinning in de rust en schoonheid van de omgeving van kloosterhotel ZIN. Bent u op zoek naar tijd voor uzelf, wilt u stil staan bij uw huidige doelen of gewoon even uitrusten? Dan kunt u kiezen uit verschillende retraite momenten bij kloosterhotel ZIN. Kom ongedwongen onthaasten in een klooster of juist begeleid mediteren en bezinnen. 

De retraite momenten zijn een mogelijkheid om los te komen van de dagelijkse beslommeringen. In een rustige omgeving ontdek je als vanzelf opnieuw wat voor jou van belang is. Je terugtrekken op een stille plaats om tot jezelf te komen, zodat je in het dagelijks leven weer een plek van rust in jezelf ervaart waar je telkens naar kunt terugkeren. Even afstand nemen van werk, gezin, verplichtingen en dagelijkse afleidingen, je hoofd leegmaken, stil worden en rust vinden in jezelf. 

klooster

Kloosterhotel ZIN ligt verscholen in een kloostertuin van 7 hectares aan de rand van Vught, Noord Babant. De toevoeging van moderne architectuur geeft het klooster een open en eigenzinnig karakter maar het kloosterleven proef je hier nog steeds. Voor de lunch een bel die aankondigd dat het tijd is om gezamenlijk te eten, een verhaal ter afsluiting van het eet moment en iedere dag een ochtend en avond meditatie.

Bij kloosterhotel ZIN wordt geen aandacht gevestigd op een religie. De brandende kaars in de Kapel is universeel. De momenten van gebed in een traditioneel klooster worden bij kloosterhotel ZIN ingevuld met meditatie waardoor iedereen zich welkom kan voelen.

eenpersoons kamers

Bij kloosterhotel ZIN overnacht u altijd in een eenpersoons kamer met eigen douche en toilet faciliteiten. Bij aankomst is het bed voor u opgemaakt en liggen er handdoeken voor u klaar. De kamers zijn eenvoudig maar modern en volledig gericht op totale ontspanning van lichaam en geest.