gezichten van kloosterhotel...gezichten van kloosterhotel...gezichten van kloosterhotel...gezichten van kloosterhotel...
gezichten van kloosterhotel...gezichten van kloosterhotel...gezichten van kloosterhotel...Yvonne - 2
gezichten van kloosterhotel...gezichten van kloosterhotel...gezichten van kloosterhotel...Elske

Hoe ziet het menselijk gezicht van ZIN er uit?

ZIN is een ideële onderneming. De facilitaire en inhoudelijke functies van ZIN zijn ondergebracht in aparte organisatieonderdelen. Enerzijds kloosterhotel ZIN dat een bijzondere gastvrijheid biedt en alle faciliteiten beschikbaar stelt. Anderzijds ZIN in werk die de inhoudelijke expertise heeft en programma’s ontwikkelt in samenwerking met leidende partijen op het gebied van zingeving en werk. 

Bestuur en organisatie

De Provincie Nederland van de fraters CMM, ook bekend als de fraters van Tilburg, is eigenaar van zowel kloosterhotel ZIN BV als ZIN in werk BV. Onder de bezielende leiding van frater Jan Koppens vormen frater Paul Damen en frater Ad de Kok het dagelijkse bestuur van de Provincie Nederland.

Het schitterende landgoed Steenwijk waarop kloosterhotel ZIN is gelegen is eveneens eigendom van het generaal bestuur van de fraters van Tilburg.

Facilitaire team

De kwaliteit van de facilitaire dienstverlening wordt gedragen door gedreven medewerkers onder leiding van Oskar Konings en Rick Scheutjens. Het landgoed wordt al sinds voor de oprichting van ZIN onderhouden door Jeannette Jonkergouw, ze wordt daarbij ondersteunt door haar fanatieke team.

U vindt Laura Elissen op de receptie, Karin de Kort en Jeanet de Bruijn op de afdeling reserveringen en Margot Carels zorgt voor de financiële administratie. 

Niet te vergeten de helden uit de keuken die alom lof oogsten. Vast aanwezig zijn Yvonne Hopstaken en Kim Vernooij, ze worden daarbij ondersteunt door diverse freelance koks. 

ZIN-team

Vanaf het allereerste begin wordt het merendeel van het huishouden verzorgd door collega’s met een beperking. Zij brengen koffie en thee rond, dekken de tafels, doen de afwas, maken de kamers schoon, boenen de gangen en ontvangen gasten. Hun werklust en openheid zijn zeer aanstekelijk. Het ZIN-team maakt een integraal onderdeel uit van de organisatie, ook zij worden binnen de grenzen van hun mogelijkheden gemotiveerd het beste te geven. 

Het ZIN-team wordt zeer vakkundig begeleid door agogisch werkers, daarvoor is ZIN een samenwerkingsverband aangegaan met Cello.

Gastheren en -vrouwen

Onvolprezen is het gastheerschap van broeder Vincent Simonis. Samen met vele gastheren en -vrouwen geeft hij kleur aan de gastvrijheid van kloosterhotel ZIN. Het team van gastheren en -vrouwen wordt gecoördineerd door Rick Scheutjens. Daarnaast zijn er ook nog een aantal onmisbare vrijwilligers actief in de tuin, de keuken en inzetbaar voor de ochtend- en avondmeditatie.

Communiteit Eleousa

Op het landgoed is de fratercommuniteit Eleousa gevestigd. Zij levert een onmisbare bijdrage aan de gastvrijheid van ZIN. Dienende en gastvrije aanwezigheid zien zij als hun taak. Vanuit hun spiritualiteit van barmhartigheid en broederschap willen de fraters hieraan vorm en inhoud geven. Alle leden van de communiteit vervullen ook nu nog een belangrijke en betrokken rol bij het kloosterhotel.