Kapucijner-burger, om te delen!

voor 8 personen | door Yvonne Hopstaken 

Met dit recept wist Yvonne Hopstaken zich te kwalificeren voor Brabantse Held van de Smaak 2014. lees meer 

wat heb je nodig

  • 250 gram gedroogde kapucijners 
  • ½ rode ui, fijn gesnipperd 
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd 
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakte 
  • ½ theelepel bakpoeder 
  • 1 eetlepel bloem 
  • ½ theelepel gemalen piment en/of garam masala 
  • snufje zeezout en verse gemalen zwarte peper 
  • milde olijfolie en/of zonnebloemolie 
  • wat pluksla

 

hoe maak je het

- Doe de kapucijners in een kom en overgiet ze met 3x zoveel water en laat dit 8 uur weken. Giet ze na die tijd af. Maal de kapucijners in een foodprocessor fijn. ( niet tot puree maar grover)
- Voeg nu alle ingredienten toe en 1 eetlepel water en pulseer het nog even snel tot het een mooi gehakt en goed samenhangend is.
- Trek wat folie over een bord, stort de massa hierop en vorm hier een grote burger van. Dekt het af met folie en zet het in de koelkast.

- Maak intussen het platbrood en de piccalilly.

- Zet de oven op 180 graden.
- Verwarm flink wat olie in een koekenpan, met een hoge rand. Leg hier voorzichtig de grote burger in en bak een zijde goudbruin. Laat de burger op een deksel glijden en keer voorzichtig om in de pan.
- Nu bak je de andere zijde van de burger waarbij je mogelijk nog wat olie moet toevoegen.
- Laat de burger op een met bakpapier beklede bakplaat glijden en zet deze nog voor 10 minuten in de warme oven.

- Snij het platbrood open, leg er wat pluksla en de kapucijner-burger op. Schep er een flinke lepel piccalilly op.

Smakelijk!