Herfstsalade (5 personen)

Een lekkere salade voor in de herfstmaanden met hazelnoot en venkel. 

wat heb je nodig

  • 100 gram hazelnoten, geroosterd en grof-gehakt
  • ½ granaatappel
  • 1 venkelknol, ragfijn gesneden
  • 150 gram rode kool, fijn geschaaft
  • 2 rauwe bietjes, fijn geschaaft
  • 1 winterwortel, geschaaft
  • 1 appel, fijn gesneden
  • ½ bosje dille, fijngehakt
  • zwarte peper en zeezout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • sap van ½ citroen

dressing

  • 1 eetlepel granaatappelsiroop
  • 3 eetlepels olijfolie 
  • zeezout en vers gemalen zwarte peper

wat moet je doen

Rooster hazelnoten. Haal pitjes uit granaatappel.Schaaf rode kool in dunne linten. Snijd biet in flinterdunne plakjes en vervolgens in dunne reepjes. Schaaf de wortel. Snijd de appel in kleine blokjes. Snijd venkel in dunne reepjes. Hak de dille fijn. Doe alles in een schaal en besprenkel met olijfolie, citroensap, en voeg snufje zwarte peper en zeezout toe. Hussel het goed om. Maak nu de dressing en voeg toe aan salade. Hussel nogmaals goed om.

Schep het op een schaal en bestrooi de salade met  hazelnoten en granaatappelpitten.