Rodekoolsalade met dille en rozijnen

voor 8 personen | door Kim Vernooij

wat heb je nodig

  •  1 rode kool, in dunne reepjes, gewassen
  • 1 ui, heel fijn gesnipperd
  • 2 eetlepels gedroogde dille
  •  200 ml witte wijnazijn
  • 100 gram suiker
  • 1 volle theelepel zout
  • 1 l kokend water
  • 2 handjes gewelde rozijnen
  • 1 flinke hand peterselie, fijn gehakt

hoe maak je het

Doe de gewassen en gesneden rode kool in een grote schaal die niet van aluminium is (plastic of roestvrij staal mag wel)
Meng in een kom de azijn met het zout, de gedroogde dille en de suiker. Giet er het gekookte water over en roer tot de suiker goed is opgelost. Strooi er de fijngehakte ui over en laat minimaal een uur afgedekt staan.
Giet af en bestrooi met de gewelde rozijnen en de gehakte peterselie.