Herfstsalade (4 personen)

Heerlijke herfstsalade met fenegriekkaas, geroosterde walnoten en rozijnen geweld in appel-perensap met appelazijn en kaneel.

wat heb je nodig 

  • halve krop rode bataviasla
  • handje rucola
  • handje geroosterde walnoten
  • 200 gram fenegriekkaas, ontkorst en in blokjes
  • handje rozijnen
  • scheutje appel(peren)sap
  • klein scheutje (appel)azijn
  • halve theelepel kaneel

voor de dressing

Dit recept is een basisdressing voor meer en blijft wel even goed in de koelkast.

  • 1 kleine ui
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels mosterd
  • 100 ml azijn (bv. witte wijnazijn, of appelazijn)
  • snuf zout, wat vers gemalen peper
  • ongeveer 100 ml zonnebloemolie, of zoveel als nodig is om je dressing te emulseren
  • in dit geval extra toegevoegd: het opgevangen vocht van de gewelde rozijnen (zie boven)

wat moet je doen

Scheur en was de sla en laat deze goed uitlekken. Rooster de walnoten in een koekenpan tot ze lekker gaan ruiken. Doe de sap, azijn en kaneel met de rozijnen in een klein pannetje en laat ze op zacht vuur even wellen. Maak vervolgens de dressing door alle ingredienten behalve de olie te mixen in een keukenmachine. Voeg dan druppelsgewijs de olie toe tot de dressing mooi dik is geworden. Giet de rozijnen af, maar vang het vocht op en meng het door (een klein deel van) de dressing.Meng de dressing door de sla, verdeel over een mooie schaal. Dresseer er de blokjes fenegriekkaas, walnoten en rozijnen over en klaar is je herfstsalade.

Eet smakelijk!