Wortel-kokos soep (ruim voor 4 personen)

wat heb je nodig

  • 300 gram wortels
  • 2 uien, 2 tenen knoflook, gepeld
  • 1 rode paprika
  • 2 cm verse gember
  • 1 stengel citroengras of 1 theelepel gedroogde sereh
  • 2 blaadjes limoenblad
  • 1 rode peper, de zaadlijsten verwijderd
  • sap van 1 citroen
  • scheutje ketjap manis
  • 1 blik kokosmelk 400 ml
  • 1 blik tomaat 400 ml
  • zeezout naar smaak
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • fijngehakte peterselie

 

hoe ga je het maken

Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de rode paprika doormidden, verwijder de zaadjes en de steel. Hak de uien in grove stukken en leg samen met de paprika, rode peper en de knoflook op een bakplaat, besprenkel met de olie en wat zout en bak ze ongeveer 15 minuten in de oven. Doe ze vervolgens in de keukenmachine, voeg geraspte gember, gehakte citroengras, limoenblad (van de nerf afgeritst), ketjap en citroensap toe en mix.

Verwarm een eetlepel olie in de pan. Fruit hierin je net vers gemaakte boemboe tot heel je keuken lekker ruikt. Voeg dan de tomaat toe, breng op smaak met zeezout en laat het geheel ongeveer 20 minuten pruttelen. Voeg op het laatst de kokos toe, pureer, proef en breng opnieuw op smaak.

Strooi er tot slot wat fijngehakte peterselie overheen en klaar is je soep.

 

Eet smakelijk!