rode linzensoep met curry (6 personen)

Regelmatig krijgen we enthausiate vragen over een recept van het iets wat men heeft geproeft tijdens de lunch of het diner. Deze keer een vraag van een van de gasten van Yulius die zo had genoten van de linzensoep.

wat heb je nodig

  • 300 gram rode linzen gewassen en uitgelekt
  • 1,5 ltr groenten-boullion
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 wortel, geschrapt en in stukjes
  • 1 stengel bleekselderij, in stukjes
  • 2 eelt. olijfolie
  • 1 eetl. milde currypoeder
  • vers gemalen zwarte peper, zeezout
  • sap van 1 citroen
  • wat fijn gehakte verse koriander

 

hoe ga je het maken

Verwarm de olijfolie in een pan en doe de ui, wortel, bleekselderij, currypoeder erbij. Fruit zachtjes voor 5 minuten.Voeg vervoglens de linzen en groenten-boullion toe en breng dit aan de kook. Draai het vuur laag en laat het geheel afgedekt 30 minuten zachtjes koken. Pureer het met de staafmixer tot een glad geheel en breng op smaak met citroensap, zeezout en vers gemalen zwarte peper.

Smakelijk!