ZIN in biologisch koken

Een gezonde geest voelt zich prettig in een gezond lichaam. Daarom krijgt bij kloosterhotel ZIN ook de inwendige mens volop aandacht. Wanneer de kloosterbel luidt wordt er geheel in traditie door iedereen gezamenlijk gegeten aan de lange tafels in de Refter.

Ons keuken team bereidt dagelijks met liefde en passie verrassende en smakelijke biologische maaltijden. Variatie is hierin belangrijk. Vlees- en visgerechten worden afgewisseld met vegetarische menu’s en ieder seizoen is er weer plaats voor een nieuw ster ingrediënt. Leveranciers worden zorgvuldig gekozen op basis van hun liefde voor het biologische product en komen waar mogelijk uit de streek. 

Ondertussen in de keuken

“Proef maar.” Meer woorden zijn overbodig in de taal van eten en drinken. Het vaste keukenteam Yvonne Hopstaken, Kim Vernooij en Danielle Bongers delen graag met u het geheim van de heerlijke biologische keuken die u bij ZIN kunt proeven. Hier vindt u dan ook regelmatig nieuwe recepten en leuke weetjes uit onze keuken. 

Eet smakelijk!

logo klein

EKO keurmerk

Kloosterhotel ZIN is het eerste conferentiehotel in Nederland met het EKO Horeca GOUD 100% certificaat. Hiermee toont onze keuken aan dat de volledige inkoop bij biologisch gecertificeerde leveranciers plaatsvind. Eerder ontvingen we al de hoogste Green Key Goud certificering en daarom mogen wij ons één van Nederlands duurzaamste conferentiehotels noemen. 

Held van de smaak

Onze Yvonne Hopstaken is verkozen tot de Brabantse Held van de Smaak 2014, in het thema ‘bonen en peulvruchten’. Een interessant thema vanwege het belang van alternatieve eiwitbronnen naar de toekomst toe. Chef-kok Yvonne ziet de keuken als het kloppend hart van het klooster. “We koken met aandacht en voelen ons verbonden met de pure en natuurlijke keuken. Waar mogelijk kiezen wij altijd voor leveranciers uit de regio als het gaat om versproducten, daarnaast spelen de seizoenen een grote rol in de gerechten die wij met liefde voor het vak dagelijks op tafel zetten voor onze gasten."

Nieuwe lunch

In de keuken van ZIN wordt graag gebruik gemaakt van gezonde en verse producten van het seizoen. Om dit concept te verbeteren wordt er nu gewerkt aan een verbeterde lunch, meer kloostersfeer, sobere overvloed en met een voldaan gevoel van tafel.

De leverancier

Genieten hoort bij het leven, maar wel op een bewuste wijze. Daarom onze keuze voor Peeze koffie, een (h)eerlijke koffie gemaakt met respect voor de wereld om ons heen. De hoogwaardige kwaliteitsbonen zijn biologisch geteeld en ingekocht voor een eerlijke prijs bij de koffieboer. 100% klimaatneutraal productieproces en verpakt in aluminiumvrije verpakkingen. Elke koffieboon levert bovendien een bijdrage aan de Peeze Foundation. Een kopje koffie om van te genieten dus en waarmee u een bijdrage levert aan een beter milieu en een duurzame wereld. 

 

ZIN in een tussendoortje!?

De inspiratie uit onze keuken is eindeloos en zo ook de ZIN in lekkers. Heeft u een bijeenkomst en zoekt u nog iets extra's om de dag te onderbreken denk dan aan een lekker energiek tussendoortje. We hebben voor u alvast een selectie gemaakt van seizoenstips en een lijst met onze klassiekers.

Klik hier voor meer lekkers