zen dick

Zenretraite | Hoop, troost en vertrouwen

9 t/m 11 maart 2018 | door Dick Verstegen, leraar Zen Centrum Nijmegen

Retraites of ‘sesshins’ vormen een welkome aanvulling op je beoefening. Sesshin betekent: in je hart geraakt worden door het aanvaarden van je leven zoals het zich van moment tot moment ontvouwt. Dick Verstegen is een zeer ervaren zenleraar die Dharmatransmissie ontving van Niko Sojun Tydeman sensei.

Onze weekendretraite vormt een mensvriendelijke, stevige en intieme oefenperiode van twee dagen. Alles gebeurt in stilte. Het programma biedt: zazen (zitmeditatie), soetrarecitatie, soetra zingen in het Nederlands o.l.v. Ellen Deimann, dokusan (persoonlijk onderhoud), lichaamswerk, twee teisho’s (dharmalessen), samu (meditatief werken) en yaza (tuinzitten).

 

giotto

Stil worden | Mindfulness en zijn westerse oorsprong

23 t/m 25 maart 2018 | Keer terug naar je cel en ga zitten, en de cel zal je alles leren – Abt Mozes

Mindfulness staat zeer in de belangstelling. Beoefenen ervan lijkt te kunnen leiden tot verminderen van stress, versterken van het immuun-systeem en beter omgaan met emoties. Mindfulness gaat over aandacht en onderscheidingsvermogen. Het houdt zich bezig met het richten van de aandacht en het ontwikkelen van een open accepterende houding tegenover gedachten, gevoelens en lichamelijke reacties. 

folder-kjk-def-voor-web

Meerdaagse | Ken je Kracht

3 t/m 6 april 2018 | door Inclusi

een krachtige impuls om te leven en werken vanuit oorspronkelijke talenten 

Ken je Kracht is een bewezen formule die helpt om terug te keren naar je kern. In deze veeleisende tijd komt het regelmatig voor dat mensen in hun leven voelen dat ze hun innerlijk kompas kwijt zijn. Ben ik met de juiste dingen bezig? Verhoud ik mij op de juiste manier tot situaties en mensen om mij heen? Voel ik me thuis in mijzelf of ben ik een beetje vervreemd van mezelf? Wat is het appel vanuit mijn werkomgeving en hoe reageer ik daarop? Raak ik mezelf kwijt of blijf ik in verbinding met wat voor mij belangrijk is?