« terug

Kunst & Barmhartigheid | De kunst van het kijken – deel 1

door Beweging van Barmhartigheid

Op pad met woordkunstenaar Judith Lengkeek en beeldend kunstenaar Caren van Herwaarden. De Beweging van Barmhartigheid organiseert dit jaar het drieluik Kunst & Barmhartigheid, voor mensen die geïnteresseerd zijn in de spirituele dimensie van kunst. Elk keer staat een zintuig centraal: kijken, horen en voelen. De deelnemers onderzoeken en beleven de relatie tussen kunst en barmhartigheid door muziek, taal en beeldende kunst. Tijdens deel 1 op zondag 2 juni van 10.30 – 15.30 uur nemen woordkunstenaar Judith Lengkeek en beeldend kunstenaar Caren van Herwaarden ons mee in de kunst van het kijken.

Programma

Ochtend

10.30 uur: Welkom en een korte overdenking door Wim Verschuren, auteur van het boek ‘Barmhartige Liefde’ en een groot kunstliefhebber
10.50 uur: Woordkunstenaar Judith Lengkeek vertelt ons over de relatie tussen kunst en barmhartigheid. Lengkeek is Artist-in-Residence bij kloosterhotel ZIN en onderzoekt als moderne nomade welke principes leidend zijn als vaste vormen wegvallen
12.30 uur: Lunch

Middag

13.30 uur: ’s Middags bezoeken we het atelier van beeldend kunstenaar Caren van Herwaarden, voormalig gastkunstenaar van kloosterhotel ZIN (2008). Empathie speelt volgens Van Herwaarden een cruciale rol in kunst, ook in haar eigen werk. Zij vertelt over de manier waarop ze naar de wereld en naar mensen kijkt en hoe haar werk ontstaat.

Na het bezoek aan het atelier is er voor belangstellenden op eigen kosten een nazit in Willem II in Den Bosch om de dag af te ronden.