« terug

Mindfulness | 8-weekse Mindfulnesstraining

door Ineke van de Heijning

Mindfulness helpt je met nieuwe ogen kijken naar de obstakels en patronen in je leven. Het is een vaardigheid die je kunt trainen. Je leert op een open manier aandacht brengen naar het hier en nu. Als je dit traint ervaar je meer gemak je en je leert beter omgaan met ongemak. Ervaring en oefenen staan daarom centraal.

Je gaat in deze training kennismaken met verschillende meditatie oefeningen zoals die gegeven worden in de verdiepende 8-weekse Mindfulnesstraining van grondlegger Jon Kabat-Zinn. Ook krijg je handvatten hoe Mindfulness toepasbaar kan zijn in het dagelijks leven.

Programma

Dag 1 Leven op de automatische piloot
Dag 2 Omgaan met obstakels
Dag 3 Grenzen leren kennen
Dag 4 Het landschap van stress
Dag 5 Uitdagingen bewust beantwoorden
Dag 6 Gedachten zijn geen feiten
Dag 7 Hoe kan ik het best voor mijzelf zorgen?
Dag 8 Gebruiken wat je hebt geleerd

Begeleiding

De training wordt gegeven door Ineke van de Heijning. In 2018 heeft Ineke de basisopleiding tot Mindfulnesstrainer MBSR/MBCT bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam afgerond en is nu bezig met een vervolg hierop. 

Voor wie

Mindfulness training is voor iedereen die een investering wil doen in de kwaliteit van zijn/haar leven. Voor wie meer wil ontspannen, beter concentreren, meer aandachtig zijn in het moment en intenser wil genieten van het leven. Misschien zou je willen dat het leven makkelijker wordt en rijker aanvoelt. In deze training maak je kennis met een methode die je daarbij kan helpen. 

Inschrijven

Je kunt je inschrijven via het aanmeldformulier op de website van Mindfulness Den Bosch. Om je deelname definitief te maken, volgt er altijd een kennismakingsgesprek met de trainer om samen te kijken of de training bij je past. Binnen twee dagen na aanmelding, zal de trainer hierover contact met je opnemen.