« terug

Meerdaagse | Symbolen van verlangen

door Gijs Assmann, Hans Alma, Hanne Hagenaars, Mirjana Smolic

Dit programma biedt een gezamenlijke zoektocht rond de vraag 'Hoe kunnen en willen we leven?’ Vanuit ons verlangen naar een zin- en waardevol leven gaan we op zoek naar symbolen die als persoonlijke wegwijzers en ijkpunten steun kunnen bieden bij de vormgeving aan ons leven. We zoeken ook naar vormen om deze symbolen te delen met anderen. Zo komen we tot een eigentijdse wijze van levensbeschouwing, in een tijd die daarvoor doorgaans weinig houvast biedt.

Programma

Vrijdag: Kennismaking en interactieve verkenning van je eigen diepste waarden, eerste vormgeving aan symbolen langs de weg van innerlijke dialoog. Werken met kunst als bron om ons verlangen te leren kennen en tot uitdrukking te brengen.

Zaterdag: Verdere verkenning van het terrein van eigen verlangens en van manieren om die te delen met anderen; contemplatieve dialogen om ons met elkaar te verbinden in ons verlangen naar zin en waarde; consolidatie om wat we ervaren hebben in dit weekend ook te kunnen léven als we weer naar huis gaan

Begeleiding

Hans Alma (hoogleraar psychologie en zingeving aan de Universiteit voor Humanistiek)
Gijs Assmann (beeldend kunstenaar en docent)
Hanne Hagenaars (free lance curator en schrijver)
Mirjana Smolic (beeldend kunstenaar)

Voor wie

Voor iedereen die bewust wil omgaan met de vraag 'hoe kan en wil ik leven' en daarbij verdieping, ondersteuning en verbinding zoekt.

Inschrijven

U kunt zich inschrijven voor dit programma per mail naar hansalma03@gmail.com.