« terug

Rust door anders omgaan met gedachten

De werking en training van gedachten

We denken voortdurend. Dat gaat helemaal vanzelf. Ons vermogen om te denken heeft ons veel gebracht. Maar het zorgt ook voor veel dagelijkse onrust. We blijven ons maar zorgen maken over de toekomst, het verleden betreuren en vaak kunnen we ons niet concentreren op waar we nu mee bezig zijn. Laat staan dat we ons na afloop echt kunnen ontspannen.

Op deze dag verkennen de werking van gedachten en leren we met mindfulness-oefeningen gedachten te observeren, ze te laten komen en gaan en je er minder mee te identificeren. Je leert er wat afstand van te nemen en ze in het juiste perspectief te zien. Je zult merken dat gedachten slechts gedachten zijn en niet de werkelijkheid. Dat schept ruimte voor een bredere blik en een heldere kijk op de werkelijkheid. En het zorgt voor rust!

Oefening in mindfulness kan de ups en downs in het leven niet wegnemen, maar het kan wel veranderen hoe ervaringen je beïnvloeden en hoe je zelf deze ervaringen beïnvloedt met je denken en doen. Mindfulness als methode is ontwikkeld met behulp van eeuwenoude beproefde wijsheidsbronnen en hedendaags wetenschappelijk onderzoek. Op deze inspiratiedag gebruiken we de inzichten hiervan om je eigen omgang met gedachten verder te ontwikkelen en meer vanuit rust en vrijheid te kunnen handelen.

Resultaat

Deze dag geeft gelegenheid te werken aan de volgende resultaten:

  • Inzicht in de werking van gedachten
  • Inzicht in gedachten die je belemmeren en voeden in je dagelijks leven
  • Het leren richten en vasthouden van aandacht en werken aan een stabielere geest
  • Het leren praktiseren van mindfulness-oefeningen in je dagelijks leven
  • Een introductie in de werking van mindfulness voor meer kwaliteit van leven en werk

Deze dag geeft ook een goede introductie op de 7 maanden durende cursus: Mindfulness en de kunst van het leven die in oktober 2017 weer van start gaat.

Begeleiding

Yvonne Nieuwenhuijs is mindfulnesstrainer en praktisch filosoof. Zij ontwikkelt bezinningsprogramma’s op het raakvlak van beproefde wijsheidsbronnen en hedendaagse wetenschap in Nederland en Italië. In Nederland werkt zij graag in Kloosterhotel Zin in Vught vanwege de bijzondere sfeer, het kloosterritme en de kwaliteit van de maaltijden in de refter. Daarnaast werkt zij ook in opdracht in organisaties en in leiderschapsleergangen van onder meer Radboudumc en Publiek Domein.

Inschrijven

U kunt u aanmelden via deze link. Bij inschrijving ontvangt u de factuur voor een aanbetaling van € 100,00 met de vraag het restbedrag 3 weken voor aanvang van de activiteit te betalen. Bij annulering tot 3 weken voor aanvang betaalt u alleen de aanbetaling van € 100,00. Bij annulering daarna betaalt u het gehele bedrag.