« terug

kloosterhotel ZIN ontvangt het EKO-keurmerk Horeca 100% certificaat.

maandag 4 juli 2016

Dinsdag 28 juni ontvingen we het EKO-keurmerk Horeca 100 % certificaat. Kloosterhotel ZIN is het eerste conferentiehotel in Nederland met dat 100% certificaat. Hiermee toont de keuken van kloosterhotel ZIN aan dat de volledige inkoop bij biologisch gecertificeerde leveranciers plaatsvind. Eerder ontvingen we al de hoogste Green Key Goud certificering en daarom mag kloosterhotel ZIN zich één van Nederlands duurzaamste conferentiehotels noemen. 

Het EKO certificaat is een mooi cadeau voor een organisatie die in 2016 haar 15-jarige jubileum viert. Directeur Bertine van Hoof is trots op dit resultaat. “Er is hard gewerkt om alle administratie in kaart te brengen voor de certificering. Er wordt hier al sinds de oprichting gekookt met producten van biologische herkomst maar we hebben het nooit met een bio-keurmerk laten erkennen. Al die jaren passie voor de biologische keuken en het zorgvuldig uitkiezen van onze leveranciers wordt nu beloond met het predicaat goud“ aldus van Hoof. 

Chef-kok Yvonne Hopstaken ziet de keuken als het kloppend hart van het klooster. “We koken met aandacht en voelen ons verbonden met de pure en natuurlijke keuken. Waar mogelijk kiezen wij altijd voor leveranciers uit de regio als het gaat om versproducten, daarnaast spelen de seizoenen een grote rol in de gerechten die wij met liefde voor het vak dagelijks op tafel zetten voor onze gasten. Met het EKO-keurmerk Goud kunnen wij nu aantonen dat biologisch koken voor 100% onderdeel uit maakt van onze bedrijfsfilosofie ” aldus Hopstaken.

 

website actueel